Torsdag den 27. april 2023 blev der holdt en åben workshop for alle med interesse i blå biomasser fra Limfjorden for cirka 30 deltagere. Især var der fokus på blåmuslinger og potentialer for at skabe nye værdikæder, nye produkter og samtidig et bedre fjordmiljø.
Som inspiration hørte deltagerne først et oplæg om muligheder inden for blå biomasse fra Limfjorden ved Per Dolmer fra Blue Research.
Du kan se Per Dolmers præsentation her (PDF).
Dernæst bidrog deltagerne gruppevis med udveksling af idéer, bekymringspunkter og udfordringer.
Livlig debat og nye kontakter
Der var en livlig debat og et stort engagement rundt omkring ved bordene.Noget af det, deltagerne fandt meget vigtigt var, at workshoppen gav mulighed for dialog på tværs mellem producenter, leverandører, iværksættere, interesseorganisationer, private og myndigheder i samme lokale.
Der blev skabt nye kontakter og delt viden, som vi i projektet kan udveksle med vores svenske og lettiske projektdeltagere, så vi alle kan blive klogere på, hvordan vi kan skabe innovative løsninger og samtidig have en sund fjord i balance samt give gode muligheder for erhverv, borgere og iværksættere.
Workshoppen var en del af projektet Blue Green Biolab, der støtter lokale myndigheder med det formål, at opnå viden til at kunne igangsætte bio-industrielle symbioser mellem akvakultur, landbrug og industri, udvikle nye produkter og samtidig reducere udledning.
Se mere om projektet her.
Hovedarrangør af Workshoppen var Klimafonden Skive med hjælp fra Energibyen Skive og Skive Kommune, og fra Food and Bio Cluster Denmark.
Blue Green Biolab projektet er delvist finansieret af Interreg BSR.