Dag 1: Besøg hos BiomassProtein
Partnermødet startede mandag den 2. juli i Foulum, hvor deltagerne mødtes til en kort introduktion, inden turen gik videre med bus til GreenLab i Skive Kommune. Her besøgte vi BiomassProtein™, som arbejder med at udvikle og udbrede bæredygtig produktion af planteprotein baseret på græs – til både dyrefoder og fødevarer.
Rundvisningen hos Biomass Protein resulterede i rigtig mange spørgsmål fra deltagerne, som var interesseret i at høre mere om arbejdet med planteproteinet. Et spændende besøg med en masse brugbar viden, der kan bruges i arbejdet med Green Valleys 2.0.
Dag 2: Faglige indsigter, feltbesøg og fælles refleksion
Anden dag foregik i Aarhus Universitets lokaler i Foulum. Her blev der givet status på projektets arbejdspakker og en opdatering på kommunikationsindsatsen – bl.a. med præsentation af en ny vidensbank på greenvalleys.eu, som samler projektets vigtigste resultater og materialer.
Efter frokost gik turen ud i felten, hvor vi besøgte forsøgsarealer med bl.a. lodret placerede solcellepaneler, der fungerer som hegn – en løsning, der giver mulighed for at dyrke afgrøder imellem panelerne og samtidig minimere den visuelle påvirkning af landskabet.
Vi hørte også om markforsøg med biodiversitet, hvor forskellige frøblandinger testes. Besøget blev afsluttet med en rundvisning på bioraffinaderiet, hvor vi bl.a. hørte om de forskellige fraktioner, der udvindes i anlægget. Vi hørte også om den spændende indsats med at udvikle tekstilfibre fra græs og fik set det anlæg, der bruges til at udvikle tekstilfibrene.
Dagen sluttede med gruppearbejde på tværs af arbejdspakker, hvor vi reflekterede over projektets erfaringer og kom med input til den afsluttende konference i november. En dag præget af stort engagement og faglig nysgerrighed.
Dag 3: Potentialer i Green Valleys 2.0
Tredje og sidste dag foregik igen i Foulum, hvor projektgruppen mødtes for at drøfte, hvordan arbejdet i Green Valleys 2.0 kan have interesse for nye samarbejder. Der blev identificeret temaer og indsatsområder, som er relevante for partnerne, og drøftet konkrete ideer til, hvordan projektets viden kan skabe værdi i andre sammenhænge. Så projektet kan komme tættere på en forretningsmodel for græs.
Dagen – og hele partnermødet – blev rundet af med et åbent seminar med eksterne deltagere.
Green Valleys 2.0 er finansieres af EU - Interreg ØKS med det formål at etablere en platform for udvikling af grøn bioraffinering