Deltag i Green Valleys digitale workshop d. 18.05.2021 fra 13-16. Her dykker vi ned i grøn bioraffinering de perspektiver og potentiale, som grøn bioraffinering har for at for at flytte landbruget i en bæredygtig - samtidig med, at vi skærmer miljøet og skaber nye grønne jobs og lokal vækst.

Workshoppen får omdrejningspunktet: "Potentialet i grøn bioraffinering og afdækning af rentabilitet og kommercialiseringsmuligheder samt organiseringsformer. Vi kommer til at høre fra forskere fra både Danmark og Sverige via EU-Interreg-projektet Green valleys, som er en fælles udviklingsplatform for netop den grønne bioraffinering. Tilmeld dig her og kom forrest i køen til ny viden om potentialet i grøn bioraffinering. Programmet for workshoppen bliver som følger: Tidspunkt: Program: 13:00-13:05 Velkomst og program v. Rasmus Højegaard-Vibild, Kommunikationskonsulent, Skive Kommune 13:05-13:15 Præsentation af Green Valleys – en dansk/svensk udviklingsplatform for grøn bioraffinering v. Ulrika Åkesson, Projektleder, Agroväst Livsmiddel AB 13:15-13:45 Bioraffinaderi – vejen mod en grønnere økonomi? Indlægget er på svensk. Göran Berndes, professor ved Institut for Fysiske Ressoursteorier, ved Institut for Rum-, Geo- og Miljøvidenskab, Chalmers Tekniske Højskole. Görans forskning integrerer mark- og arealanvendelse og energisystemer i både et regionalt og globalt perspektiv. 13:45-14:15 Green Valleys som koncept - effekter på økonomien, miljøet og klimaet. Resultater fra forskningsstudier i Sverige. Indlægget er på svensk. Christel Cederberg, adjunkt ved Institut for Fysiske Ressoursteorier, ved Institut for Rum-, Geo- og Miljøvidenskab, Chalmers University of Technology. Christel forsker inden for bæredygtig mad- og bioenergiproduktion, aktuelle projekter fokuserer på græsbaserede bioraffinaderier, fødevaresystemer med forbedrede næringscyklusser og foranstaltninger til øget kulstofdræn i jord og skove. Hun koordinerer Green Valleys arbejde med system- og lønsomhedsanalyser. Håkan Rosenqvist, forsker i landbrugsøkonomi og bioenergi som selvstændig person. Arbejder med Green Valley's lønsomhedsanalyser. 14:15-14:30 Pause 14:30-15:00 Udvikling af økonomisk bæredygtighed i Grøn Bioraffinering - Erfaringer og status fra den grønne demoplatform ved AU Foulum. Indlægget er på dansk. Morten Ambye-Jensen, PhD og adjunkt, Institut for Bio- og Kemiteknologi - Process and Materials Engineering, Aarhus Universitet - Foulum Demonstrationsplatformen til forskning og udvikling af grøn bioraffinering på Aarhus Universitet i Foulum har været i gang i 1½ sæson. Resultater og erfaringer herfra tegner spændende potentialer for en fremtidig grøn bioraffineringsindustri. Denne fremtid inkluderer mange forskellige muligheder for værdiskabelse fra de tre processtrømme den grønne bioraffinering producerer; protein koncentrat, fiber pulp og restsaft. Værdiskabelse af alle processtrømme er nødvendig for at skabe en robust økonomisk bæredygtighed for de grønne bioraffinaderier. 15:00-15:30 Hvordan organiseres grøn bioraffinering i på Skiveegnen. Forudsætninger og incitamenter, udfordringer og muligheder. Indlægget er på dansk. Erik Kolding, Agronom Skive Kommune Indflyvning til de forskellige organiseringsformer omkring grøn bioraffinering på Skiveegnen. Herunder hvilke kritiske elementer som knytter sig til organiseringen og samarbejdet. 15:30-15:50 Dialog om dagens tema 15:50-16:00 Afrunding og afslutning - Hvad er next step for grøn bioraffinering? Hvad kommer der til at ske i Sverige og i Danmark? Tilmeld dig her